woensdag 9 mei 2007

Oproep aan de Politiek van Hilversum: STOP ZINLOZE VERMINKING HILVERSUM!!

Aan alle raadsleden van de politieke partijen in Hilversum

STOP ZINLOZE VERMINKING HILVERSUM!!

Naar aanleiding van de drie informatie-avonden op 2, 3 en 4 april j.l. over de op handen zijnde totale verminking van de Larenseweg, Den Uijlplein en de Johannes Geradtsweg in het kader van het Integraal Bereikbaarheidsplan Hilversum het volgende:

Een goede verstaander had alledrie de avonden maar een half oor nodig om de nadrukkelijke wensen en voorstellen van de burgers (lees bewoners Hilversum-Noord) goed te verstaan en de algemene zéér grote weerstand tegen het Integraal Bereikbaarheidsplan (= Integraal Blokkeringsplan) te voelen.

Maar de Hilversumse politiek houdt de oren stijf dicht, luistert helemaal niet écht en heeft geen begrip voor zijn bewoners, gewoonweg schandalig!
De door de burgers geuite onvrede met de totale gang van zaken qua de toekomstige verkeersafwikkeling in Hilversum-Noord werd keer op keer door de ‘verkeersdeskundige’ de kop ingedrukt die steeds maar weer -tegen beter weten in- het eigen onzinnige Integraal Bereikbaarheidsplan bleef verdedigen.

De opdracht die de ‘verkeersdeskundige’ had meegekregen van de politiek was immers het totaal ontoereikende Integraal Bereikbaarheidsplan door de strot van de burgers te duwen, was het niet links dan rechts om. Als zoethoudertje krijgen we dan proforma nog inspraakavonden en zullen we moeten kiezen uit twee reeds voorgekookte en afgebakken voorstellen die allebei het daglicht niet waardig zijn en die de burgers ABSOLUUT niet willen. U zult moeten begrijpen dat we ons letterlijk belazerd voelen en in de kou gezet door de politiek.
Wél echter laat de politiek de oren hangen naar de directie van het Mediapark die een héle dikke vinger in de pap heeft en naar de onzalige mening van de politici uit de provincie Noord-Holland. Deze laatste hebben er al helemaal geen boodschap aan als Hilversum voor de eeuwigheid wordt verminkt.

In de Gooi en Eembode van 12 april j.l. heb ik gelezen dat Hilversum een ‘zorgzame mediastad wil worden in een groene oase’ met toerisme, een innovatieve zorgsector en de media hoog op de economische agenda…..dus nóg meer verkeer door ons schapendorp. Hoezo ‘zorgzaam’, allemaal prima maar niet ten koste van de eigen inwoners!!


Dames en heren politici u had op tijd verstandiger moeten zijn door
‘het plan Hille’ met beide handen aan te grijpen om van Hilversum écht een mediastad met allure te maken, een goed bereikbare stad met een rondweg zoals een behoorlijke stad betaamt. Wees fair en geef toe dat het met dat geldverslindende Integraal Bereikbaarheidsplan immers zielig gepruts blijft in de zijlijn.
Steeds maar weer méér verkeer over bestaande wegen proppen daar is het Integraal Bereikbaarheidsplan absoluut niet toereikend voor en dat weet u zelf ook drommelsgoed!

Het is ronduit een belachelijk plan Hilversum-Noord te verminken door o.a. wegen af te sluiten en bomen te kappen ten behoeve van lelijke verkeerspleintjes die juist nog meer verkeer zullen genereren omdat men twee keer over de Johannes Geradtsweg moet gaan rijden om de gewenste richting op te kunnen gaan.

Maar…. als er dan tóch pijn geleden moet worden, verdeel die pijn van 32.000 voertuigen per etmaal over de Johannes Geradtsweg dán eerlijk over meerdere wegen dan alleen deze weg waar alle andere doorgaande wegen uiteindelijk op uit komen en waarvan nu al toegegeven is dat de luchtkwaliteit boven de verantwoorde norm uitstijgt (dit kan ik beamen want als ik mijn voortuin sta te sproeien komen de autogassen me tegemoet, lekker gezond!).

Laat die vastgeroeste bekrompen gedachte dat de Erfgooiersstraat er niet bij betrokken kan/ mag worden nu eens varen en benut álle wegen aan de buitenkant van Hilversum inclusief de Bussummergrintweg, Bachlaan, Noorderweg (allemaal woonwijken net als de Johannes Geradtsweg) om het verkeer te spreiden hetgeen de leefbaarheid in z’n totaliteit ten goede zal komen.

En kom nu niet aan met smoezen dat zo’n maatregel onvoldoende doorstroming biedt, in tegendeel want een kind kan begrijpen dat meer openheid van wegen juist een betere afwikkeling van het verkeer garandeert. Bovendien behoud je de Larenseweg/ Johannes Geradtsweg als fraai entree voor Hilversum intact zonder dat het een monsterlijk asfalt gedrocht gaat worden.
Eens genomen besluiten dienen opnieuw bekeken en aangepast te worden aan de huidige situatie en dat kan altijd! Het zou de politiek sieren ook eens voor de eigen burgers op te komen.

Ik heb er geen bezwaar tegen dat het -ineens tot Dudokmonument gebombardeerde- autobedrijf van Sjoers blijft bestaan maar verplaats het geheel naar een andere plek in Hilversum zodat de Erfgooiersstraat ontsloten kan worden in één richting. Net zo goed als het kappershuisje gedraaid kan worden kan dat autobedrijf ook worden verplaatst.

Ik doe dan ook nogmaals een dringend beroep op de politiek alle klachten van de burgers zeer serieus te nemen en niet af te doen met ‘hier sta ik, ik kan niet anders’. Waar een wil is, is een (rond)weg………….
Een bekende uitdrukking is: ‘beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald’ en dat gaat in dit geval zeker op.

Een zeer teleurgestelde en verontruste bewoner uit Hilversum Noord,
M. Feitsma

23 april 2007

Geen opmerkingen: